onderwijs en auteursrecht

In het onderwijs wordt veel gebruik gemaakt van bronnen als boeken, muziek, video's of artikelen. De website onderwijs&auteursrecht helpt docenten in de lessen zorgvuldig met het werk van makers om te gaan. Voor leerlingen wordt momenteel door KlasseTV een lespakket over auteursrecht ontwikkeld, dat dit najaar live gaat.

Bezorg je leerlingen een onvergetelijke dag, win een workshop van Gers Pardoel!

KlasseTV ontwikkelt samen met de Federatie Auteursrechtbelangen het lespakket 'Dossier Auteursrecht' voor klassen van groep 7/8 in het basisonderwijs. Daar is een wedstrijd aan verbonden waarmee de klas een workshop van een bekende Nederlandse artiest of schrijver kan winnen.

De naam van de artiest die de workshop geeft is inmiddels bekendgemaakt: niemand minder dan Gers Pardoel!
De klassen die meedoen kunnen daarnaast een workshop winnen van een populaire kinderboekenschrijver. Wie dat is, wordt nog even geheim gehouden.

'Dossier Auteursrecht’, dat begin oktober live zal gaan, bestaat uit zes lessen waarvoor lesbrieven, werkbladen, video’s, discussie- en verwerkingsopdrachten worden ontwikkeld. In de pilotles, die als algemene introductie van het nieuwe lespakket zal dienen, denkt vlogger Tobias de kosten voor een muziekdienst te mogen delen en daardoor goedkoop muziek te kunnen luisteren. In de volgende lessen komt Tobias in aanraking met auteursrecht op het gebied van muziek, tekst, video, foto’s en beeldende kunst. Zo leert hij - met vallen en opstaan - het auteursrecht te respecteren.

Dus wil jij jouw leerlingen alles leren over auteursrecht én hun een onvergetelijke dag bezorgen? Ga dan aan de slag met: