Projecten in uitvoering

Per deelnemende CBO wordt hier aangegeven wat de voorgenomen plannen zijn. Voor de projecten die reeds in gang zijn gezet is een verwijzing naar de hierover bij de betreffende CBO beschikbare informatie opgenomen.

Buma/Stemra is de organisatie van en voor alle componisten, auteurs en uitgevers in Nederland. Er zijn ongeveer 30.000 muziekmakers bij Buma/Stemra aangesloten. 

 

Sena beheert de rechten van artiesten, muzikanten en producenten als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Dat zijn er nu ruim 30.000.

 

NORMA vertegenwoordigt ruim 17.000 aangesloten uitvoerende kunstenaars bij de collectieve exploitatie van hun naburige rechten wanneer zij als artiest hebben meegewerkt aan bijvoorbeeld een TV- of filmproductie, muziekwerk of dansact.

 

VEVAM is de auteursrechtenorganisatie voor meer dan 2400 aangesloten regisseurs van film- en televisiewerken in Nederland. 

 

Lira is de auteursrechtenorganisatie voor circa 20.000 schrijvers, vertalers en freelance journalisten in Nederland. 

 

Pictoright is de auteursrechtenorganisatie voor visuele makers in Nederland: illustratoren, beeldend kunstenaars, grafisch ontwerpers, fotografen, architecten en andere beeldmakers. Pictoright heeft meer dan 6000 aangesloten beeldmakers.